Volkswagen značku měnit nebude

Největší evropský automobilový výrobce dnes popřel informace bulvárního tisku, že koncern VW uvažuje o změně názvu tradiční značky na Auto Union.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo | Foto: Volkswagen

Značka předchůdce dnešní automobilky Audi nebude vévodit dnešnímu VW, rozhodně to prohlásil mluvčí koncernu, s tím, že se o změně názvu vůbec neuvažuje. Podle deníku Bild prý změnu navrhovali marketingoví experti ve Wolfsburgu, ve snaze zlepšit obchodní bilanci, ale narazili na odpor předsedy představenstva Bernda Pischetsriedera.

V letošním roce se podařilo koncernu prodat 4,61 milionu automobilů. Roste zejména odbyt užitkových vozů značky VW, zatímco skupina Audi, včetně španělského Seatu, poklesla o více než 1,5 %. V příštím roce byl se měla situace zlepšit díky uvedení řady nových modelů, např. Golf Plus, či Fox.

Milan Kopp, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme