Volkswagenem otřásá úplatkářský skandál

Největší automobilkou Evropy otřásá úplatkářský skandál. Z čela závodní rady odstoupil jeden z nejmocnějších mužů koncernu VW Klaus Volkert, křeslo se však třásá i pod dalším vlivným muže ve Wolfsburgu a podle německých medií aféra míří k vysoce postaveným politiků, není vyloučeno že i samotnému kancléři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen New Beetle

Volkswagen New Beetle | Foto: Jan Rosenauer

Dominový efekt odstartovalo odhalení úplatkářství personálního šéfa Škody-Auto Helmuta Schustra, kterého už prošetřuje státní zastupitelství. Jde možná o největší korupční skandál v historii Spolkové republiky, tvrdí týdeník Wirtschaftswoche s tím, že nejde jen o pár miliónů a pár činovníků koncernu.

Šéf koncernu Bernd Pischetsrieder přislíbil nezvratné důkazy o čistém štítu největší evropské automobilky. Také odstupující šéf závodní rady - dvaašedesátiletý Klaus Volkert jakoukoliv kriminální činnost popírá a rezignuje prý jen proto, aby nepoškodil dobré jméno odborů a závodní rady automobilky.

Její vedení také dementovalo zprávu o tom, že by měl odejít personální šéf koncernu Peter Hartz. Dva zaměstnance VW nicméně prošetřuje státní zastupitelství; zatím se neví, kdo je vedle Schustra ze Škody-Auto tím druhým.

Vilém Janouš, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme