Volných dní využijí Češi i k nákupům v Drážďanech

Svátky pro někoho znamenají prostě nejít do práce, pro dalšího být s rodinou a ještě pro jiného vyrazit nakupovat. A když je doma zavřeno, tak do zahraničí. Lákavým místem pro lidi žijící poblíž Drážďan je nákupní centrum Altmarkt-Galerie, kterou najdeme přímo v historickém centru mezi náměstím Postplatz a Altmarkt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Drážďany

Pohled na Drážďany | Foto: Klára Stejskalová

Šéf obchodního domu Altmarkt-Galerie Thorsten Kemp očekává ve svátečních dnech příval 10 – 15 tisíc zákazníků z Česka. Nakupovat zde budou moci jen do sobotního večera. V neděli jsou totiž obchody v Německu ze zákona zavřené.

Čechy nejvíce na nákupy za hranice lákají zejména kvalita nabízeného zboží i služeb a také šíře sortimentu. V době výhodného kurzu koruny k euru je neopomenutelná také cena, kdy značkové zboží lze koupit řádově levněji.

Zatímco Češi nakupují v příhraničních německých městech zejména potraviny, do Drážďan se vypravují za nákupem zejména elektroniky, oblečení a bot či sportovního vybavení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co je pro Čechy na nakupování v Drážďanech atraktivní, ví Pavla Kopecká z Agentury pro česko-německou komunikaci

Tomu, kdo by chtěl poznat město i z jiné než nákupní stránky, doporučuje Pavla Kopecká z Agentury pro česko-německou komunikaci návštěvu nedaleké galerie v Zwingeru.

„Pokud nakupujete v Altmakrt-Galerie, máte tu výhodu, že jste v centru města. Vyjdete-li východem směrem na Postplatz, máte to asi 5 minut pěšky ke Zwingeru, kde se nachází známá galerie Staří mistři, která aktuálně pořádá dočasnou výstavu až do 26. srpna, která je věnovaná nejznámějšímu drážďanskému obrazu – Sixtinské madoně,“ doporučuje Pavla Kopecká.

Za návštěvu také stojí residenční drážďanský zámek, stojící západně od Zwingeru, kde jsou pro návštěvníky k dispozici české audioguidy a kam mají děti do 16 let vstup zdarma.

Jitka Malá, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme