Vrchní soud zamítl žalobu proti přeměně investičního fondu

Přeměna investičních fondů z kupónové privatizace na otevřené podílové fondy může pokračovat. Vrchní soud v Praze totiž zamítl žalobu Jana Vokrouhleckého na Rentiérský investiční fond první investiční.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vokrouhlecký, který stejnou žalobou napadl 14 investičních fondů, tvrdil, že zákon dostatečně neošetřuje případné vymáhání nevypořádaných závazků fondu od podílníků. Zástupci fondu tuto obavu odmítali a poukazovali na skutečnost, že Vokrouhlecký se stal akcionářem fondů až po valných hromadách, které o otvírání fondů rozhodly.

Unie investičních společností rozhodnutí soudu ústy své mluvčí Šárky Koudelkové vítá. Jak řekla Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu, otevření fondů je pro jejich akcionáře nejvýhodnější varianta. Celý proces podle ní probíhá pod dohledem Komise pro cenné papíry. Vrchní soud, jak dále sdělila, svým rozhodnutím potvrdil názor Unie investičních společností, že obavy z přechodu závazků na podílníky fondů nejsou opodstatněné.

Bohumír Mazáč, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme