Vstup Německých drah na burzu se kvůli finanční krizi odkládá

Německé dráhy si musejí počkat na dlouho očekávaný vstup na burzu. Rozhodla o tom spolková vláda, která pochybovala o tom, že by emise akcií státního dopravce vynesla očekávaných 5 miliard eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strojvedoucí v kokpitu lokomotivy

Strojvedoucí v kokpitu lokomotivy | Foto: Milan Bauman

"Nechceme majetek státu umístit na kapitálový trh v nevhodnou dobu," shrnul pohnutky spolkového kabinetu ministr financí Peer Steinbrück. Balík bezmála 25 % akcií dceřiné firmy Německých drah Mobility Logistics se měl na burze objevit 27. října.

Podle deníku Tagesspiegel byl tento termín předběžně posunut na únor příštího roku. Šéf Německých drah Hartmut Mehdorn přitom údajně přes stávající finanční krizi až do poslední chvíle trval na dodržení původního harmonogramu.

Na částečné privatizaci posledního velkého státního koncernu se vládní koalice dohodla letos na jaře. Kabinet si od privatizace železniční dopravy slibuje mimo jiné zkvalitnění poskytovaných služeb. Kolejová síť a nádraží přitom mají zůstat plně v majetku německého státu.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme