VW hlásí dvojnásobek provozního zisku za první pololetí

Provozní zisk německé automobilky Volkswagen se v pololetí více než zdvojnásobil, a to na 6,1 miliardy eur (147,9 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 2,8 miliardy eur. Firma zaznamenala růst ve všech regionech a dodala, že příjmy a provozní zisk výrazně stoupnou i za celý letošní rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen Passat 7. generace

Volkswagen Passat 7. generace | Foto: Volkswagen

Volkswagen je největším výrobcem aut v Evropě, jeho součástí je i Škoda Auto. I její zisky rostly - a to o 81,5 procenta na deset miliard korun. Prodej hlavní značky Volkswagen se zvýšil o více než 13 procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Provozní zisk německé automobilky Volkswagen se v pololetí více než zdvojnásobil. Více analytik společnosti Cyrrus Jan Roh.

Automobilka potvrdila, že za celý letošní rok očekává výrazný růst příjmů i provozního zisku. Do roku 2018 se hodlá Volkswagen stát největším výrobcem automobilů na světě.

Podle analytika společnosti Cyrrus Jana Roha byly ale zmíněné výsledky trhem očekávány.

„Průběžné výsledky, které VW během prvního kvartálu poskytoval, tomu nasvědčovaly. Trh čekal jak tyto tržby, tak přibližný provozní zisk,“ uvedl Roh pro Rádio Česko.

Automobilový trh v Evropské unii nicméně stagnuje, prodej nových osobních automobilů se v prvním pololetí meziročně snížil o dvě procenta na něco málo přes 7 milionů vozů. Otázkou je, proč zrovna VW na tom není tak špatně.

„Je to politikou společnosti. VW se poměrně dobře dovede vyrovnat s poklesem cen aut na trhu a pružně na tento vývoj zareagovat. Rovněž disponuje velmi dobrým produktovým mixem. Dovede zaútočit jak na zákazník, kteří poptávají malé a levné vozy, tak i na potencionální majitele luxusních vozů. Například Audi v rámci koncernu vykázal navýšení zisku o 22 procent,“ řekl Roh.

Naďa Bělovská, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme