Vyjednávání o mzdách ve Škodě Auto je zatím bez výsledku

Odboráři mladoboleslavské automobilky Škoda Auto mají s vedením firmy za sebou už druhé kolo vyjednávání o mzdách. Pokrok zatím nepřineslo. Pozitivnější jednání se ale projevilo v případě příplatků a penzijního připojištění. Informaci přinesl týdeník Škodovácký odborář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto v Mladé Boleslavi

Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Jana Huzilová

Odboráři začali s firmou vyjednávat 3. února. První kolo ale z pohledu škodováckých odborů přineslo naprosto nepřijatelnou nabídku.

Firma přišla se zvýšením tarifů o 2,5 procenta na 12 měsíců nebo o více než 2,5 procenta na delší období. Součástí nabídky byla i jednorázová platba bez určení výše výměnou za katalog směnných modelů a variabilní bonus v závislosti na hospodářském výsledku za rok 2010 ve výši zhruba sedmi tisíc korun.

Na druhé nabídce firmy se podle odborářů nic nezměnilo. Budou žádat více, o kolik přesně, ale neřekli. Jak doslova píše dnešní Škodovácký odborář, pokud společnost nezmění přístup, začnou odbory s přípravou podpůrných akcí.

Automobilka, jak už dříve avizovala, nebude průběh kolektivního vyjednávání komentovat.

Martin Hromádka, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme