Výplata majetku drobných akcionářů je ohrožena

Více než 300 tisíc akcionářů má v současné době zablokovaný majetek v investičních fondech sdružených v Unii investičních společností. Celková výše blokovaného majetku dosahuje 12 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důvodem je série žalob minoritního akcionáře Jana Vokrouhleckého, který zpochybňuje proces přeměny investičních společností z kupónové privatizace na otevřené podílové fondy. Série žalob, které Jan Vohrouhlecký společně s právníky podal, se týká rovněž fondů, které se už otevřely. V tomto případě ale podle člena předsednictva Unie investičních společností Ivana Foltýna podílníkům nehrozí, že by se ke svému majetku nedostali.

Jak Foltýn řekl ČRo 1 - Radiožurnálu, neumí si vůbec představit proces, během něhož by se subjekt, který byl přeměněn a pravomocně vymazán z obchodního rejstříku, zpětně transformoval na právnickou osobu. K tomuto zpětnému procesu podle něj nemůže dojít.

Bohumír Mazáč, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme