Výplaty klientů Union banky začnou 17. května

Klienti zkrachovalé Union banky už se brzy dočkají svých peněz. Pobočky GE Capital bank začnou vyplácet jejich vklady v sobotu 17. května. Během příštího týdne obdrží klienti dopis, ve kterém budou informováni o přesném způsobu výplat 90 procent vkladů, maximálně však 793.375 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Výplaty čtvrt miliónu klientů zahájí GE Capital bank na místech, která jsou nejblíže zavřeným pobočkám Union banky. Postačí jim k tomu jen občanský průkaz. Právnické osoby si budou muset obstarat výpis z obchodního rejstříku starý maximálně jeden měsíc. Pro případ, že by majitel vkladu rozhodl pověřit výplatou vkladu někoho jiného než je o sám, bude ho muset vybavit notářsky ověřenou specifickou plnou mocí.

Jak podotýká mluvčí GE Capital Jan Hainz, občané si budou moci vybrat, zda si odnesou hotovost nebo zda pošlou peníze na účet v jiné bance. "Hotovostně do výše celé částky, která byla kryta pojištěním, bezhotovostně převodem na zvolený účet," upřesňuje mluvčí.

Martin Hromádka, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme