Vyplavené firmy přestávají platit zdravotní pojištění

Povodňové škody začínají teprve teď, s určitým časovým odstupem, komplikovat také finanční situaci ve zdravotnictví. Poměrně dost firem v postižených oblastech totiž přestává platit zdravotní pojištění a žádá o několikaměsíční odklad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Podle Všeobecné zdravotní pojišťovny může toto přechodné období trvat asi 4 měsíce. Čím dál víc firem totiž přestává zdravotní pojištění za své zaměstnance posílat. Peníze dávají na odstraňování povodní. Výpadky v placení pojistného potvrzuje největší zdravotní pojišťovna už za měsíc srpen. VZP sice slibuje, že dlužníky zatím nebude penalizovat. I tak musí každý o odložení plateb požádat. "Samozřejmě musí každý ten, kdo se do té situace dostal, musí o to požádat, protože tak to říká zákon."

Podle ředitelky Jiřiny Musílkové by rozhodčí komise VZP měla v nejbližších dnech zveřejnit podrobnější pokyny pro ty, kteří kvůli povodním přechodně nemohou zdravotní pojištění odvádět.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme