Výroba Octavií je ohrožena

Pokud bude i nadále pokračovat stávka odborářů v německých podnicích, které dodávají pro naší Škodovku součástky, nebude už v polovině přístího týdne dostatek materiálu potřebného k výrobě vozů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia cup

Škoda Octavia cup | Foto: Škoda Octavia cup

Například Volkswagen ve Wolfsburgu zastavil výrobu už dnes.

Podle mluvčího mladoboleslavské Škody Auto Evžena Krauskopfa, kdyby se zástupci odborů a zaměstnavatelů ve východním Německu do pondělí nedohodli, vznikly by výrobní problémy i u nás: "Museli bychom zhruba od poloviny příštího týdne zastavit výrobu. Doufáme, že se podaří stávku zastavit."

Stávkující, kteří protestují už čtvrtý týden, usilují o zkrácení pracovního týdne ze 38 na 35 hodin. Jde o srovnání na úroveň v západních spolkových zemích. Zaměstnavatelé však omlouvají delší pracovní týden nižší produktivitou práce ve východním Německu.

Milan Kopp, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme