Výrobní linky ve Škodě Auto se zastaví minimálně do neděle

Dnes odpoledne se dočasně zastaví výrobní linky v mladoboleslavské Škodovce. Chybí totiž díly z povodněmi zničeného chrastavského závodu Grupo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řada zaparkovaných aut

Řada zaparkovaných aut | Foto: Škoda Auto

Úderem druhé hodiny odpolední nevyjede z výrobních linek v mladoboleslavské automobilce ani jeden vůz. Produkce bude stát nejméně do neděle, kdy se má výroba opět rozjet v deset večer.

Provoz se zastaví dnes i ve Vrchlabí a zítra v deset večer v Kvasinách. Na zaměstnance mladoboleslavské automobilky tak čeká prodloužený víkend. Zrušeny jsou totiž naplánované plusové směny z pátku na sobotu a v sobotu dopoledne.

Jelikož se jedná o překážku ze strany zaměstnavatele, nepřijdou ani o peníze. Odbory KOVO se s firmou dohodly, že dostanou plnou denní mzdu.

Podle aktuálních informací se technikům z mladoboleslavské automobilky daří aktivovat poškozené výrobní stroje v chrastavském dodavatelském závodě, výroba se tam má rozjet už během dneška.

Jana Huzilová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme