Vyšetřování amerického Kongresu očistilo Toyotu

Automobily Toyota mají elektroniku v pořádku. K takovému závěru došlo vyšetřování amerického Kongresu. Náhlé zrychlování vozů japonské značky přimělo v minulých letech Toyotu ke stažení dvanácti milionů aut po celém světě k opravám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Toyota Prius hybrid

Toyota Prius hybrid | Foto: Jan Říha

Toyota zaplatila za technické problémy svých aut ve Spojených státech pokuty ve výši skoro 50 milionů dolarů. Nečekané zrychlování mohlo způsobit nehody, při kterých zemřelo 89 lidí a Toyota proto čelí mnoha civilním žalobám, které by ji mohly stát miliardy dolarů na odškodném blízkým obětí.

Jenže studie, kterou na žádost Kongresu vypracoval vesmírný úřad NASA, nenašla žádné vady na elektronice, které by zrychlování mohly působit. A to bude mít pravděpodobně vliv na rozhodování soudů. Americké úřady i tak zvažují navrhnout legislativu, která by zpřísnila bezpečnostní pravidla.

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme