Vyšetřování krachu Moravia banky ukončeno

Policie dnes ukončila vyšetřování krachu a tunelování Moravia banky. 13 vrcholných představitelů ústavu bylo obviněno z 11 trestných činů. Celý spis má 15 tisíc stran. Obžalovaní měli banku připravit o necelou miliardu korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jsou obviněni z podvodu, úvěrového podvodu, zneužívání informací v obchodním styku a porušování povinností při správě cizího majetku. Do konce roku by případ mohl začít projednávat soud. Na českém trhu Moravia banka působila od poloviny roku 1992.

Doposud je obviněno včetně bývalého mangmentu tohoto finančního ústavu 16 lidí. Ve zkrachovalé Moravia bance přišlo o peníze asi 35 tisíc klientů. Rostislav Bajger z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství upřesnil, že celková škoda je vyčíslena na přibližně 700 miliónů korun. Nyní se čeká na doručení znaleckého posudku, to by mělo být 3. července. Bezprostředně poté budou obvinění seznámeni s výsledky vyšetřování a nejpozději počátkem srpna bude podána žaloba.

Markéta Kaclová, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme