Výsledková sezóna pražské burzy se chýlí k závěru

Výsledková sezóna na pražské burze je v cílové rovince. Včera svá čísla za třetí čtvrtletí nahlásil developer ECM, jehož ztráta za prvních devět měsíců dosáhla 28 milionů korun. Dnes odkryjí karty dvě další menší společnosti, které se v Praze obchodují: výrobce nanovláken Pegas Nonwovens a majitel sítě autobazarů AAA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

makléř Pražské burzy

makléř Pražské burzy | Foto: Marián Vojtek

O tom, jak zajímavou investicí tyto tituly nyní jsou, mluvil na Rádiu Česko vrchní analytik Capital Partners Josef Stoulil.

Podle Stoulila mají firmy ECM, Pegas a AAA jednu z nejmenších vah v indexu PX, podle toho se také investoři na ty výsledky dívají. Celkový vývoj burzy příliš neovlivňují.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tom, zda je zajímavé investovat do menších titulů na pražské burze, hovořil na Rádiu Česko analytik Capital Partners Josef Stoulil

"Nejzajímavější z nich je firma Pegas, jehož akcie za 9 měsíců zlepšily svůj kurz o 83 %," prohlásil Stoulil. Dodal, že velké tituly, jako ČEZ, Erste Bank či Komerční banka, jsou obecně daleko zajímavější.

"Doporučil bych držet se větších titulů," radí Stoulil.

Na zahraničních trzích je na rozdíl od Česka podle něj nabídka akcií zajímavých menších firem mnohem širší.

"V USA menší společnosti dominují sektorům farmacie, biotechnologií, jsou i dopravním sektoru, v technologiích obecně. Podhoubí menších firem vytváří tlak a konkurenční prostředí pro větší firmy. Sektor má impulzy zespoda, což na naší burze vůbec nefunguje," uzavřel Stoulil.

Roman Chlupatý, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme