Výsledky Komerční banky skončily podle očekávání

Francouská Societé Générale, vlastník Komerční banky, ve třetím čtvrtletí hospodařila se ziskem na úrovni 426 milionů eur. Tím o 27 milionů eur překonala očekávání trhu. Samotná Komerční banka pak vykázala zisk na úrovni 2,68 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komerční banka

Komerční banka | Foto: Jan Rosenauer

Podle makléře společnosti Fio Davida Brzka zveřejněná čísla Komerční banky odpovídají tomu, co trh očekával, zisk Societé Générale je překvapením.

"Čísla také napověděla, že pokračuje růst úvěrového portfolia Komerční banky, meziročně o 5,3 procent, přes 383 miliard korun. Také počet problematických půjček roste, protože podniky si vzájemně neplatí a počet bankrotů se letos v Česku zvýšil o 71 procent. Roste i objem opravných položek, ale toto tempo se postupně začíná snižovat," vysvětlil Brzek na Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Makléř společnosti Fio David Brzek komentuje hospodářské výsledky Komerční banky ve 3. čtvrtletí 2009

Konzervativní politika se vyplácí

Dodal, že Komerční bance i Societé Générale se vyplatila v době krize tradičně konzervativní politika.

"Třeba Erste Bank či italská UniCredit na rozdíl od Societé Générale expandovaly do východní Evropy a nyní mají největší problémy v Rumunsku, Maďarsku, Pobaltí, kde opravné položky jsou výrazně vyšší než ve střední Evropě," řekl Brzek.

Pád akcií KB se zastaví

Brzek se také domnívá, že akcie Komerční banky, které oslabily od konce minulého týdne o takřka 5 procent, by se mohly o ohlášení dobrých výsledků začít zotavovat.

"Myslím si, že propad akcií by se měl zastavit, viděl bych prostor pro určitou korekci a postupný nárůst," uzavřel Brzek.

Roman Chlupatý, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme