Vysokou nezaměstnanost ve Stříbře na Tachovsku řeší krizová skupina

Ve Stříbře na Tachovsku vznikla krizová skupina, která má za úkol řešit vysokou nezaměstnanost. Po pátečním propuštění šesti stovek lidí z bývalé firmy Alcoa Fujikura totiž vzroste v září nezaměstnanost na Stříbrsku až na pětadvacet procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protestní pochod bývalých zaměstnanců firmy AEES Stříbro

Protestní pochod bývalých zaměstnanců firmy AEES Stříbro | Zdroj: ČTK

Patnáctičlenná skupina složená ze zástupců města, kraje, úřadů práce a CzechInvestu bude hledat možnosti, jak nezaměstnanost snížit a přilákat nové investory.

"Domluvili jsme se na dalším setkávání s cílem stanovit harmonogram činností, abychom využili všech možností, které se v současné době nabízejí. Teď nemám na mysli jen to nejhlavnější, tedy získávání nových pracovních míst, ale i možnost dosáhnout na dotace," přiblížil starosta Stříbra Miroslav Nenutil.

Podle starosty Nenutila by už do měsíce mohlo ve městě vzniknout asi devadesát nových pracovních míst. Zájem o Stříbro projevili dva investoři, jeden z oblasti služeb v dopravě a druhý je výrobcem aranžérských potřeb.

"Potencionální investoři i zaměstnavatelé si uvědomují dostatek pracovní síly v regionu a už teď se sami ozývají. Můžeme nabídnout stávající prostory k pronájmu, nové prostory pro výstavbu firem a jejich provozoven," dodává Nenutil.

Starosta Stříbra Miroslav Nenutil odpovídal Radiožurnálu v Ranním interview. Zaznamenali jsme ho v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
Demonstrace ve Stříbře proti Alcoa Fujikura se zúčastnilo asi dvě stě lidí
Propuštění zaměstnanci AEES Stříbro chystají protestní pochod
Firma na Tachovsku propustí přes šest set lidí
Až pětina firem se chystá opustit Česko, tvrdí průzkum Hospodářské komory

Jan Dvořák, Monika Červená, Alice Kottová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme