Výstavba dálnice D47 se zastavila

Výstavba dálnice D47 z Lipníka nad Bečvou přes Ostravu k polským hranicím se zastavila. Stavební společnost Dopravní stavby Ostrava totiž nedostává zaplaceno. Jak Moravskoslezskému deníku řekl prezident firmy Pavel Vítek, bez úhrady už prostavěla sto milionů korun. Problém s financováním úseku dálnice nastal proto, že nebyla dosud převedena smlouva z původního investora, společnosti Housing&Construction, na Ředitelství silnic a dálnic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice

Stavba dálnice | Foto: Česká televize

Jak Radiožurnálu řekl náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek, do konce měsíce by měla vláda dostat na stůl všechny potřebné materiály a začátkem příštího měsíce by je mohla odsouhlasit. "Ten materiál bude zaprvé obsahovat výrok auditora, úkol pro Ministerstvo financí, aby provedlo výplatu částky, která byla zesmluvněna. Zadruhé bude obsahovat smlouvu o převodu mezi státem, Housingem, fondem a firmou ODS. A zatřetí bude obsahovat odškodnění, kdy stát, kdyby náhodou někdy v budoucnu mělo dojít k nějakým takovým záležitostem, tak by měl za firmu Housing and Construction uhradit."

Koncem května přitom ministr dopravy Milan Šimonovský ubezpečoval, že smlouva s Dopravními stavbami bude převzata od H&C do týdne. Teď hrozí, že pozastavení prací nebo dokonce zakonzervování stavby výrazně prodraží stavbu samotného dvoukilometrového úseku.

Markéta Kaclová, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme