Výzvou k šetrnému zemědělství začal v Berlíně největší zemědělský veletrh světa

Lepší podmínky pro zvířata a větší ohled k životnímu prostředí, s touto výzvou se otevřely brány největšího zemědělského veletrhu. Na letošní berlínského Grüne Woche přijede na 1600 vystavovatelů z 60 zemí. Své zástupce má i Česko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gwoche, tržiště

Gwoche, tržiště | Foto: Klára Stejskalová

Zatímco loňský rok se nesl ve stínu dioxinové aféry, letos by jedním z témat mělo být zneužívání antibiotik v drůbežích chovech.

Německá ministryně zemědělství Aignerová prosazuje ekologické zemědělství. Nelze podle ní brát ohled pouze na cenu, ale také chránit spotřebitele.

Ráda by také na evropské úrovni prosadila jednotné označení, podle kterého by zákazník poznal, z jakého typu chovu zvíře pochází.

Veletrh se už tradičně věnuje nejen problémům evropského zemědělství. I letos by se mělo diskutovat o zajištění potravin pro stále rostoucí světovou populaci.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme