Walt Disney doplatil na epidemii. Společnost i kvůli zavřeným parkům hlásí ztrátu přes 600 milionů

Americká mediální společnost Walt Disney Co. se ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí propadla do ztráty 629 milionů amerických dolarů (14,1 miliardy korun), a to po zisku 1,21 miliardy USD ve stejném období loňského roku. Ztrátu způsobily pandemie nemoci covid-19, kvůli které musela firma zavřít své zábavní parky v Kalifornii, a náklady na restrukturalizaci. Vyplývá to ze zprávy, kterou společnost zveřejnila v noci na pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Disney na burze v New Yorku

Logo společnosti Disney na burze v New Yorku | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Výsledky nebyly tak špatné, jak se obávali analytici. Ztráta na akcii za tři měsíce do 3. října činila 39 centů; analytici dotazovaní agenturou FactSet však čekali ztrátu až 73 centů. Výnosy se snížily o 23 procent na 14,71 miliardy USD.

Až polovina prádelen a čistíren možná kvůli koronaviru skončí. Doplatily na odliv turistů a studentů

Číst článek

S cílem snížit náklady na zavřené parky firma propustila část zaměstnanců.

V září oznámila propuštění 28 tisíc zaměstnanců kvůli omezené návštěvnosti parků v Kalifornii a na Floridě a dalším problémům souvisejícím s pandemií. Dvě třetiny z těchto propuštěných jsou zaměstnanci na částečný úvazek. Tržby v parcích a z nabídky zábavy a zboží se snížily o 61 procent na 2,6 miliardy USD.

Nejsou to však jen parky, které zhoršily situaci firmy. Dalším problémem bylo narušení výroby filmů a televizních pořadů, včetně přerušení živých sportovních přenosů. Některé filmy a pořady se již v tomto čtvrtletí začaly znovu natáčet. Přerušené byly také plavby výletními loděmi.

V době pandemie se však dařilo nabídce streamovacích služeb Disney Plus. Počet předplatitelů hlavních kanálů překonal 120 milionů. Firma plánuje spuštění nové mezinárodní služby Star, napsala agentura AP.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme