Washington vyzývá k pomoci Řecku

Řecko potřebuje pomoc, prohlásil americký ministr financí Timithy Geithner. Na zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky vyzval k podpoře jihoevropské země, jejíž zadluženost ohrožuje stabilitu eurozóny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washington

Washington | Foto: Vojtěch Pohanka

Aténská vláda včera požádala o naléhavou pomoc v podobě půjčky ve výši 40 miliard eur. Peníze by měla dát Evropská unie a Mezinárodní měnový fond. K akci vyzývá ústy ministra financí Geithnera také Washington.

Ve Spojených státech se ale zároveň ozývají hlasy varující před záchranou hospodářství země, která se ocitla na pokraji bankrotu vlastní vinou.

Například deník Wall Street Journal uvádí, že finanční injekce Řecku jen oddálí nevyhnutelnou restrukturalizaci jeho dluhu, která bude bolestná pro Řeky i jejich věřitele. Ale v současné situaci je nutná.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme