World Travel je podle pojišťovny v úpadku, firma to popírá

Do problémů se zřejmě dostala další cestovní kancelář. Tentokrát jde o plzeňskou World Travel. Podle Union pojišťovny je v úpadku. V cizině má přitom několik set klientů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turisté na pláži; moře; dovolená (ilustrační foto)

Turisté na pláži; moře; dovolená (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Zástupce firmy Miloš Sivák Radiožurnálu přiznal, že večer museli zajišťovat náhradní ubytování pro 8 svých klientů. Podle informací Rádia Česka to bylo na Krétě. Sivák ale popřel, že by to byla pravda.

„Objevil se problém, který mělo osm lidí ze zhruba čtyř set, nebo kolik jich je venku. Tento problém je vyřešen. My nemáme smlouvu přímo s hotelem, jednáme přes zprostředkovatele. Víme, kde problém vznikl, v tuto chvíli je vyřešen, klienti jsou spokojeni. Bydlí v tom samém hotelu a mají all inclusive služby.“

Získali jsme fotografii písemného vyjádření řeckého hotelu, z kterého vyplývá, že neobdržel od cestovní kanceláře platbu za objednané služby.

Vyjádření řeckého hotelu k platbám CK World Travel (foto z mobilního telefonu) | Foto: Rádio Česko

Česká konzulka v Řecku Blanka Kováčová Radiožurnálu řekla, že situace na Krétě je vyřešená. Turisté si v hotelu odbudou celou dovolenou a vrátí se bez problémů domů.

„Řešila to delegátka, která tam byla k dispozici ve spolupráci s Pojišťovnou Union. To je slovenská pojišťovna, která má pobočku v Praze,“ uvedla Kováčová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situace klientů na Krétě je vyřešená, řekla Radiožurnálu česká konzulka v Řecku Blanka Kováčová

Sivák trvá na tom, že úpadek firma nevyhlásila a nemá to ani na svých internetových stránkách.

Slovenská Pojišťovna Union už oznámila, že uhradí všechny závazky cestovní kanceláře vůči zákazníkům. Zabezpečí tak návrat lidem do České republiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Lukáš Milota v Plzni zjistil, že sídlo firmy je zavřené z provozních důvodů do 30. září

Pojišťovna také klienty vyzývá, aby jí zaslali písemně žádost o nárok na pojistné plnění.

Letos už v České republice zkrachovaly cestovní kanceláře Asteri tour, Red-greentours, Filip, Global-tour, Bí-dží Travel, Dolce vita a Pradok.

Další česká cestovní kancelář zřejmě míří do úpadku

Číst článek

Milan Kopp, Jana Zemanová, Marián Vojtek, Barbora Kreuzerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme