Yahoo zatím nechce fúzi s Microsoftem

Jedno z největších spojení mezi technologickými společnostmi v historii se zatím nekoná. Americká internetová firma Yahoo odmítla fúzi se společností Microsoft. Management firmy nabídku na převzetí za 45 miliard dolarů označil za nízkou. To představuje asi 31 dolarů za akcii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

počítač na stole

počítač na stole | Foto: Jan Rosenauer

Podle analytika společnosti Cyrrus Karla Potměšila je pravděpodobné, že Microsoft teď nabízenou cenu zvýší. Jak předvídá, management firmy Yahoo se teď bude snažit vyšroubovat cenu patrně někam ke 40 dolarům za akcii. To je i cena, kterou by podle komentářů mohl Microsoft zaplatit.

Případné spojení společností Yahoo a Microsoft by vytvořilo silnou konkurenci na trhu s on-line reklamou firmy Google, která je na tomto poli v současnosti dominantní, dodává analytik Potměšil.

Tomáš Medek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme