Z Evropské komise unikaly informace o cenách obilí

Evropská komise čelí dalšímu skandálu. Belgické úřady vyšetřují spolu s protipodvodovou jednotkou unie OLAF nejasnosti kolem úniku informací o cenách obilí z generálního ředitelství zemědělství. Policie včera podnikla rozsáhlou akci v Nizozemsku, Belgii a Francii a zadržela několik lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská komise

Evropská komise | Foto: Alena Palečková

Policisté vtrhli bez varování i do jedné z budov Evropské komise a odvedli jednoho z jejích úředníků. Zatím ale není známo, o koho se jednalo.

Podnětem k celé operaci je podezření, že firmy obchodující s obilím dostávaly z komise pro trh citlivé informace dvě hodiny před tím, než byly oficiálně zveřejněny. To mělo tuto mezinárodní síť zvýhodňovat při obchodech.

Belgické úřady zatím nezveřejnily další detaily a není ani známo, kolik lidí zevnitř komise se mělo na celé věci podílet. Nové informace mají vyjít najevo ještě dnes.

Jisté je, že uprostřed nedořešené aféry kolem finančních machinací v Eurostatu je to pro Evropskou komisi další velká nepříjemnost.

Pavla Kvapilová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme