Z krize by Evropu mohlo pozvednout větší užívání digitálních technologií

Rozvoj digitálních technologií - to může být evropský recept na východisko z hospodářské krize. Tvrdí to zpráva Evropské komise o vývoji využívání digitální techniky obyvateli evropské sedmadvacítky. Podle ní se mladá evropská populace, znalá ovládání moderních komunikačních technologií, stává schopnější prorazit ve světě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Internetové vyhledávání (ilustr. foto)

Internetové vyhledávání (ilustr. foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Od největšího rozšíření Evropské unie před pěti lety dosáhlo společenství výrazného pokroku ve využívání digitálních technologií. Zatímco v roce 2004 používala internet jen třetina občanů Unie, dnes už s ním denně pracuje 56% Evropanů.

Drtivá většina z nich má vysokorychlostní připojení k internetu, což Evropu řadí ke světové špičce v používání moderních komunikačních technologií. Podle zprávy Evropské komise je starý kontinent také "nejmobilnějším" světadílem.

Počet účastníků mobilních telefonních sítí převyšuje počet obyvatel o několik procent. Mladá evropská generace, kterou komise označuje za "digitální děti", je podle její zprávy obrovským potenciálem růstu ekonomiky Unie.

Přečtěte si také:
Německo se možná dostává z hospodářské krize, pomohlo by to celé Evropě
Eurostat: První růst evropského průmyslu po sedmi měsících propadů
Většina Evropanů očekává v důsledku krize nárůst nezaměstnanosti
České firmy míří přes internet do světa

Pavel Novák, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme