Z pardubického Parama odchází dalších 45 lidí. Propouštění bude ještě pokračovat

Pardubická rafinerie Paramo propouští další zaměstnance. K dnešnímu dni končí 45 lidí, hlavně dělníků. Vlastník chemičky, holding Unipetrol, tak pokračuje v úsporných opatřeních. Ty přijal kvůli dlouhodobým ztrátám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubická rafinérie PARAMO

Pardubická rafinérie PARAMO | Foto: Oficiální web společnosti PARAMO

Před pěti lety pracovalo v Paramu 750 lidí, dnes je to o třetinu méně a do konce roku ještě přijde o práci další stovka zaměstnanců.

„Nikdo neví přesně, koho to potká. Právě z toho pramení nejistota mezi zaměstnanci, kdo to bude a kdy to bude,“ říká odborový předák Milan Skryp, zároveň ale potvrzuje, že vedení firmy propouštění avizovalo dopředu. „Jsou to dělnické profese,“ doplňuje.

Unipetrol už loni na neurčitou dobu zastavil výrobu nafty, letos odstaví další dva provozy. „Žádný světlý bod v budoucnosti neexistuje. Nebo není vidět,“ podotýká Skryp. Věří, že propuštění dělníci mají ještě šanci najít práci v sousední chemičce Syntesia.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme