Za pár liber milionář? Sázka na Leicester, brexit a Trumpa by byla 3 miliony ku 1

Rok 2016 je plný překvapení. Kdo by loni očekával, že anglickou Premier League opanuje outsider z Leicesteru, Velká Británie vystoupí z Evropské unie a 45. prezidentem Spojených států amerických bude zvolen Donald Trump, mohl se stát multimilionářem. U některých sázkových společností by za pět liber vyhrál patnáct milionů, což je téměř půl miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Leicesteru při oslavách historického úspěchu

Fanoušci Leicesteru při oslavách historického úspěchu | Zdroj: Reuters

Fotbal v květnu žil pohádkou, v níž se malý klub z Leicesteru stal králem anglické Premier League, nejsledovanější soutěže planety.

Zatímco drtivá většina bookmakerů a expertů očekávala, že Lišky budou hrát o udržení, při kurzu 5000:1 pak Leicester udělal minimálně z jednoho nadšeného fanouška milionáře.

A kdyby měli sázkaři možnost vsadit, že vedle úspěchu Leicesteru Velká Británie v referendu svolí k odchodu z EU a Donald Trump se stane novým prezidentem USA, za pět liber by při kurzu 3 000 000:1 inkasovali mezi deseti až patnácti miliony. Za 150 korun by tak vyhráli téměř půl miliardy.

Výhry vyplatili předčasně, teď toho litují

Jedna ze sázkových kanceláří teď počítá ztráty – svým zákazníkům, kteří si vsadili na vítězství Hillary Clintonové, předčasně vyplatila přes 800 tisíc liber, přes 24 milionů korun.

Rozhodla se tak poté, co šance na volební úspěch Donalda Trumpa rapidně klesly. „Naše práce je o předvídání. Tím, že jsme předčasně vyplatili sázky na Clintonovou, jsme zariskovali a zaplatili jsme za to,“ řekl tiskový mluvčí sázkové kanceláře.

Podle jeho slov utrpěla společnost vítězstvím Trumpa největší porážku v historii sázení na politické příležitosti. Teď už ale znovu vypisují kurzy – třeba na to, jestli vyroste na hranici USA s Mexikem Trumpem slibovaná zeď či zda dostane Bílý dům zlatou barvu.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme