Začala stavba další části D1

Od května 2006 budeme moci jezdit po dalším úseku dálnice D1. Ten povede z Vyškova do Mořic na Prostějovsku. Dnes byla jeho výstavba oficiálně zahájena slavnostním položením základního kamene. Samotná stavba dálničního úseku ale začala už dříve a nyní v některých místech probíhá záchranný archeologický výzkum. Celý úsek bude stát asi 4 miliardy a 700 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kolona vozidel

kolona vozidel | Foto: Jan Rosenauer

Poklepáním na základní kámen začala výstavba šestnáctikilometrového úseku dálnice D1 z Vyškova do Mořic na Prostějovsku. Dnes zahájený úsek dálnice D1 z Vyškova do Mořic bude stát zhruba 4,8 miliardy korun a podle ministra dopravy Jaromíra Schlinga bude financován ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Má tvořit základ pro další dopravní tepnu směrem na Přerova a výhledově až do Ostravy. 16kilometrový úsek z Vyškova do Mořic by měl být hotov nejpozději do května roku 2006. Jeho sočástí jsou tři dálniční křižovatky a středisko správy a údržby dálnic.

Markéta Kaclová, Jana Gáborová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme