Začala výplata peněz klientům zkrachovalé Union banky

GE Capital Bank začala vyplácet klienty zkrachovalé Union banky. Na peníze čeká přes sto tisíc lidí. Výplaty budou trvat po dobu pěti let. V první den si pro peníze přišlo zhruba 7700 klientů, kteří si vyzvedli přibližně 750 milionů korun. Výplaty probíhaly po celý den v naprostém klidu. Klienti mají nárok na 90 procent vkladů, maximálně ale na necelých 800 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klienti Union banky

klienti Union banky | Foto: Petra Mášová

Výplaty dnes probíhaly od osmé hodiny ranní na 78 vybraných pobočkách GE Capital Bank. O podrobnostech byl každý klient informován dopisem, ve kterém je uvedena konkrétní částka a den, kdy bude pro klienta připravena.

Právě soboty jsou podle mluvčího banky Jana Hainze pro výběr vkladů nejvhodnější, neboť pobočky GE Capital Bank nabízejí i hotovost. "Klienti, kteří si chtějí vybrat peníze hotovostním způsobem, tak mohou učinit až do výše 50 tisíc korun bez objednání, pokud chtějí částku vyšší, měli by si ji objednat alespoň dva dny dopředu, jinak budou muset využít pouze bezhotovostní způsob."

V pracovních dnech si budou moci klienti Union banky vybrat peníze výhradně bezhotovostně, a to na vyznačených přepážkách v dalších 110 pobočkách GE Capital Bank.

Klienti Union banky ale ani po dnešku úplně spokojeni nejsou - zpět chtějí všechny své peníze. "Ze všech těch předchozích zkrachovalých bank jsem po určitém čekání vždycky všechno do haléře dostal," líčí své zkušenosti jeden z klientů.

Klienti, kteří žádají vyplacení všech svých úspor, svolali na začátek června do Prahy další demonstraci a nevylučují ani další nátlakové akce, a to včetně bojkotu vstupu do Evropské unie.

Helena Šulcová, Marika Táborská, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme