Začíná další dějství případu Union banka

Její likvidaci dnes navrhne Česká národní banka ostravskému krajskému soudu. Ten musí do pondělí rozhodnout, jestli akciová společnost zanikne konkurzem, nebo budou věřitelé uspokojeni v rámci vyrovnání. Toto řešení je přitom vedení Union banky bližší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Jak dodává mluvčí Josef Řeřicha soudní vyrovnání je sice složitý proces, ale věřitelé tak mají šanci dostat více než při prohlášení konkurzu na banku: "Návrh na soudní vyrovnání je jedním z řešení situace Union banky. Byl podán také po potvrzení situace Union banky, keré bylo učiněno v auditu připraveném firmou HZ."

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Řřeřicha: Union banka

Soud bude muset do pondělí rozhodnout, k jaké formě zániku společnosti se přikloní. Výplaty pojištěných vkladů klientů zkrachovalé Union banky to ale nijak neovlivní.

Začnou v sobotu 17. května. Jak nám řekla mluvčí centrální banky Alice Frišaufová jedná se o standardní postup, který vždy následuje po odebrání bankovní licence.

Milan Kopp, Vlasta Valentová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme