Začíná kampaň Srdcerváči, pomůže najít práci pro zdravotně postižené

Dnes odstartuje nová kampaň Srdcerváči na podporu zaměstnávání zdravotně postižených. Tým dobrovolníků se snaží pomáhat postiženým získat běžnou práci a shání také peníze na jejich podporu. K tomu slouží katalog talismanů nebo sběratelských předmětů většinou s autogramy známých osobností, které si může koupit každý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozíčkář (ilustrační foto)

Vozíčkář (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka PhotoRack

„Cílem Srdcerváčů je ukázat, že osoby se zdravotním postižením umí pracovat, že umí vykonávat kvalitní a konkurenceschopnou práci. Ale ne vždy my, naše zdravá populace, to vidíme kolem sebe,“ přibližuje poslání kampaně ředitelka Nadačního fondu Hana Potměšilová.

„Srdcerváči chtějí díky svým příběhům ukázat veřejnosti, že lidé se zdravotním postižením nemusí dělat jen pomocné asistentské práce,“ doplňuje.

Součástí kampaně je i katalog originálních předmětů a zážitků, které mohou někomu udělat radost a jinému pomůžou. Zájemci si můžou koupit například hokejku s podpisem Jaromíra Jágra nebo knihy s podpisy jejich autorů.

Takto vybrané peníze pak ve formě grantů umožňují vytvářet pro postižené nová pracovní místa. Hana Potměšilová přidává jeden konkrétní příklad.

„Například paní Dančiová, která vystudovala vysokou školu, umí několik jazyků, ale trpí poměrně závažnou formou schizofrenie, nemohla řadu let uplatnění na trhu práce. A díky tomu, že její zaměstnavatel Chrpa Krnov získala ochranou známu a mohla vytvořit nová pracovní místa, tak paní Dančiová začala pracovat,“ popisuje.

Jan Herget, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme