Zadlužená automobilka Porsche prý našla nové potenciální investory

Německá firma Porsche prý registruje tři nové zájemce o vstup do této automobilky. Informuje o tom týdeník Focus. Výrobce sportovních vozů stále marně hledá investora, který by mu pomohl z finančních těžkostí. Do nich se Porsche dostalo během pokusu o převzetí koncernu Volkswagen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porsche 911 GT2

Porsche 911 GT2 | Foto: Ondřej Jánoška

Dluhy stuttgartského koncernu se vyšplhaly na 9 miliard eur a plán na pohlcení největší evropské automobilky tak nejspíš ztroskotal. Podle Focusu projevily zájem o vstup do Porsche dva státní fondy z Ruska a Číny a taky jeden hedgeový fond. Výrobce sportovních aut tyto zprávy odmítl komentovat.

Porsche zatím vede výlučně jednání se státem Katar, která jsou podle automobilky na dobré cestě. Podle listu Financial Times Deutschland se ale dostali do sporu jednotliví členové bankovního konsorcia, které poskytlo firmě Porsche skoro jedenáctimiliardový úvěr. Ti se údajně nemohou shodnout, jak by se finanční problémy Porsche měly řešit.

Přečtěte si také:
Porsche odmítá ultimátum Volkswagenu
Porsche odmítlo záchranu z rukou Volkswagenu
Vrcholí boj mezi automobilkami Volkswagen a Porsche
Automobilka Porsche jedná s neznámým investorem
Volkswagen nečekaně přerušil rozhovory s Porsche o fúzi

Jiří Hošek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme