Zadlužený developer ECM skončil v úpadku

Developerská společnost ECM, která je známá hlavně projekty výškových budov v Praze na Pankráci, je v úpadku. Rozhodl o tom Městský soud v Praze. Firma má dluhy přes 4 miliardy korun, většinu z nich tvoří závazky z vydaných dluhopisů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Byty

Byty | Foto: Tomáš Adamec

Jak říká analytik Komerční banky Miroslav Adamkovič, dění kolem ECM teď budou určovat věřitelé:

„Další osud bude hodně záležet na společnosti Astin Capital Management, která přihlásila třímiliardovou pohledávku. Je tak největším věřitelem společnosti. Na této společnosti bude tedy záležet, zda dojde k reorganizaci nebo konkurzu, čili likvidaci společnosti ECM.“

Věřitelé ECM, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, na to mají 30 dnů. Firma sama už podala návrh na vytvoření prozatímního věřitelského výboru, bude hledat řešení situace firmy.

„Předpokládám, že pokud by ECM mělo úpadek přežít, tak to bude znamenat výrazné zmenšení podílu současných akcionářů. Čili část dluhů by byla konvertována do akcií a věřitelé se určitě nevyhnou tomu, že určitá část jejich pohledávek za ECM bude muset být odepsána,“ dodává Adamkovič.

Tomáš Medek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme