Zájem o české hotely mezi investory stoupá. Stojí o ně třeba Číňané či Arabové

Mezi hlavní skupiny turistů, které mají zájem o Česko, patří v poslední době i Arabové a Číňané. A spolu s nimi do českých měst přijíždějí i investoři, pro které je atraktivní zdejší hotelový byznys.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotelový pokoj

Hotelový pokoj | Foto: Jaroslava Mannová

Podle poradenské společnosti Cushman & Wakefield jsou klienti z Asie zvyklí na své značky. Chtějí stejné služby, jako mají doma, a proto by sem některé asijské společnosti rády expandovaly.

To je podle odborníků výborná zpráva pro zdejší hotelový byznys.

V centru pozornosti investorů je Praha. Zatím nejviditelnějším vstupem asijského investora do pražského hotelu podle serveru iDnes.cz zůstává luxusní Mandarin Oriental. Hotel na Malé Straně koupil v roce 2011 singapurský fond.

Tento trh obecně ožívá. Podle společnosti Cushman & Wakefield loni investice do hotelů v Praze prudce vzrostly a hodnota transakcí překonala 185 milionů eur (kolem pěti miliard korun).

I letos už se prodaly některé významné pražské hotely, třeba pětihvězdičkové Four Seasons a Savoy. Podrobnosti o těchto transakcích však zveřejněné nebyly.

Odborníci považují zájem o hotely v metropoli za trend – ještě letos očekávají prodej několika dalších.

Jan Beneš, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme