Zájem o dotace z programu Zelená úsporám roste

Počet žádostí o dotace v rámci programu Zelená úsporám stoupá. Lidé o peníze například na zateplení domů či bytů více žádají od srpna letošního roku, kdy Státní fond životního prostředí zmírnil podmínky udělování dotací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové byty (ilustrační foto)

Nové byty (ilustrační foto) | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Ministerstvo životního prostředí bude ve středu spolu se Státním fondem o situaci kolem programu Zelená úsporám informovat veřejnost.

"Pro letošní rok je k dispozici deset miliard korun. Schválené žádosti jsou v hodnotě sto dvaceti milionů korun. Peněz je ještě dost a žadatelé mohou žádat dál," řekla Radiožurnálu mluvčí Státního fondu životního prostředí Lenka Brandtová.

Největší zájem je podle ní o solární systémy na ohřev teplé vody a případně přitápění. "Pak také o celkové zateplení domu," dodala Brandtová.

Věra Pfeifferová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme