Zájem o hodinové manžely v Česku roste. Službu poskytují bývalí řemeslníci i studenti

Navrtání poliček, posekání trávníků nebo třeba žehlení. O práce takzvaných hodinových manželů je v Česku rok od roku větší zájem. Zatímco ještě před pěti lety tuto službu nabízelo jen pár lidí, dnes jsou nabídek desítky. Některé nově nabízejí i garanci kvality za odvedenou práci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Hodinový manžel

Z filmu Hodinový manžel | Foto: oficiální FB stránka https://www.facebook.com/filmhodinovymanzel

Radek Moravec byl původně zámečníkem. Pak začal s drobnými opravami a výpomocí u známých. Během pěti let se ale zájem o jeho službu zvedl a stal se z něj profesionální hodinový manžel.

„Zakázky většinou beru s předstihem. Když mi dneska zavoláte, tak můžu až za 14 dní. Některé drobnosti můžu třeba večer,“ říká Moravec.

Službu hodinového manžela využil například Martin Adamec kvůli rekonstrukci kuchyně.

„Sám bych si na to netroufl, i když nejsem nějaký neumělec. Něco děláte měsíc a mně to pán udělá za dva tři dny. A není nad osobní setkání, a když vám ten člověk vyhovuje,“ chválí službu Adamec.

Hodinovými manžely jsou i ženy na mateřské

Nabídku kutilů a poptávku klientů na jednom místě nabízí služba Super soused. Zákazníci si můžou vybrat hodinové manžely podle svých priorit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Zuzany Švejdové o rostoucí popularitě hodinových manželů v Česku

„Rozhodnete se, jestli je pro vás lepší, aby to bylo levné, aby ten člověk měl dobré hodnocení, nebo aby to bylo zrealizované v konkrétním termínu,“ popisuje autorka projektu Lívia Palásthyová. Všechny práce jsou prý kvůli případným škodám pojištěné.

„Garantujeme peníze jedné i druhé straně. A když už se něco stane, tak garantujeme, že se s vámi nebude nikdo dohadovat, že on to nezpůsobil, protože my jsme pojištění a kryjeme tu škodu," říká spoluator projektu Lukáš Novák.

Kromě zkušených řemeslníků se jako hodinoví manželé uplatňují i ženy na mateřské nebo studenti. V Česku také fungují hodinové dílny, kde můžou lidé využít profesionální nástroje nebo rady řemeslníků.

dab, Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme