Zájem o spoření v soukromých penzijních fondech v posledních týdnech stoupá

Zájem o spoření v soukromých penzijních fondech roste. Od ledna do konce dubna do takzvaného II. pilíře důchodové reformy vstoupilo 32 tisíc lidí. Víc se jich o možnosti spoření v penzijních fondech začalo zajímat po spuštění vládní kampaně na podporu penzijní reformy. Českému rozhlasu to řekl prezident asociace penzijních fondů Karel Svoboda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důchodové fondy, důchodové pojištění (ilustrační foto)

Důchodové fondy, důchodové pojištění (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Od doby, co vláda spustila svoji informační kampaň, jsme opravdu zaznamenali větší zájem lidí. Častěji se ptají na pobočkách a poradců a zdá se, že se zvýšený zájem lidí pomalu, ale jistě začíná projevovat i ve zvýšených prodejích II. pilíře,“ potvrdil Svoboda.

Připomněl, že v současné době nabízí II. pilíř šest penzijních společností. „Ke konci dubna se přihlásilo jedno větší okresní město, konkrétně tam máme 32 tisíc účastníků,“ upřesnil Svoboda.

Lidé, kterým je víc než 35 let, mají na vstup do II. pilíře důchodové reformy čas do konce června. Ti, kterým je 35 letos, až do konce roku.

Věra Pfeifferová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme