Zájem opustit Mittal Steel za odchodné už projevilo skoro 700 lidí

O mimořádné odchodné už požádalo bezmála sedm stovek zaměstnanců společností Mittal Steel a Vysoké pece Ostrava. Zájemci dnes měli první možnost registrace, a pokud ji vedení schválí, mohou dostat za svou dobrovolnou výpověď v průměru půl miliónu korun. Celkově by brány závodu mělo do konce prázdnin opustit tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ocelárna

ocelárna | Foto: Mittal Steel Ostrava

Fronta na výpověď - i takový obrázek nabídlo dnešní ráno mezi zaměstnanci hutní firmy. I když propustíme tisíc lidí, nemáme velké obavy o jejich osud, řekla nám mluvčí Mittal Steel Ostrava Jana Dronská. Dokazuje to anketou mezi těmi, kteří využili podobnou nabídku před necelými dvěma lety. "Přes 100 lidí je ve starobním důchodu a zhruba stejný počet lidí je nezaměstnaných. Zhruba sedm procent podniká." Ankety se ale nezúčastnili všichni.

Dramatický obrat v nezaměstnanosti neočekává - podobně jako v roce 2004 - ani Svatava Baďurová, mluvčí Úřadu práce v Ostravě. "Měsíčně šlo o tři, maximálně čtyři desítky uchazečů. Lidé odcházeli i na nemocenskou. Řada zaměstnanců pocházela také z jiných okresů, protože jde asi o 40procentní dojížďku do této firmy."

Uzávěrka žádostí o mimořádné odchodné končí v huti 4. srpna. Pak firma zájemce vybere a začne hromadné podepisování výpovědí.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme