Stejný jako před covidem. Zájem Čechů o dovolené v zahraničí letos opět výrazně vzrostl

Zájem o včasné nákupy dovolených letos výrazně vzrostl. Vyplývá to z ankety ČTK mezi cestovními kancelářemi a pojišťovnami, které spolupracují s největšími českými cestovními kancelářemi. Například ERV Evropská pojišťovna prodala meziročně cestovní pojištění k třikrát více zájezdům. Letošní poptávka je tak podle ní srovnatelná s obdobím před začátkem pandemie covidu v roce 2019.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel (ilustrační foto)

LIdé pořád řeší covidovou situaci v cílových zemích, zájem o dovolené v zahraničí přesto roste | Zdroj: Pixabay License | CC BY 1.0

„Prodeje zájezdů se momentálně pohybují nad předcovidovým rokem 2019. Je to samozřejmě dané tím, že naši klienti v posledních dvou letech cestovali méně, než bývali zvyklí. Zároveň ale registrujeme i nové zákazníky, kteří třeba dříve cestovali samostatně,“ uvedl mluvčí Fischer Group Jan Bezděk.

Na rozdíl od individuálního cestování podle něj lidé dostanou od cestovní kanceláře aktuální informace o opatřeních v dané destinaci. Zároveň mohou využít služeb delegáta v případě, že během dovolené například zjistí, že nemají v pořádku některé potřebné dokumenty.

Riziko covidu

ERV Evropská pojišťovna uvedla, že přestože se obavy Čechů z koronaviru postupně snižují, stále si podle ní při nákupu pojištění v cestovní kanceláři téměř všichni klienti vybírají varianty, jež zahrnují i riziko onemocnění covid-19 nebo karantény.

Covidový pas má k cestování po Evropě postačit

Číst článek

Zvýšený zájem o prodeje potvrzují i další cestovní kanceláře (CK). „Prodeje letních zájezdů jsou momentálně rekordní a nejvíce se prodává Egypt, Turecko a Řecko. Současný zájem naznačuje, že by letošní sezona mohla být rokem, kdy lidé začnou znovu cestovat tak, jak byli zvyklí před covidem,“ uvedl mluvčí CK Exim Tours Petr Kostka.

„Aktuálně prodáváme třikrát více než ve stejném období minulý rok. Díky zvýšené poptávce našich klientů neustále navyšujeme kapacity do oblíbených destinací, jako je Egypt, Turecko i řecké ostrovy,“ doplnila mluvčí CK Blue Style llona Topolová. To, že se klienti již nebojí svoji dovolenou plánovat i s delším předstihem, přisuzuje mimo jiné možnosti zrušení zájezdu ještě deset dnů před odletem či nízké záloze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme