Zákaz dovozu polského masa do Ruska dál trvá

Rusko stále odmítá výzvy Evropské unie ke zrušení embarga na polské maso. Spor zhoršuje vztahy mezi sedmadvacítkou a Moskvou. Polsko kvůli němu zablokovalo podpis smlouvy o strategickém partnerství. Nyní je ohrožen i summit EU - Rusko plánovaný na příští týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Evropská komise dostala dopis od ruského ministerstva zemědělství - slibovala si od něj nějaký ústupek, ale marně. "Dopis pouze opakuje ruskou pozici," vysvětlil dnes jeden z mluvčích komise. Zákaz dovozu polského masa a dalších zemědělských produktů do Ruska trvá. Polští vývozci se tím pochopitelně cítí poškozeni.

"Vzhledem k pokroku, který Polsko dosáhlo ve snaze vyjít vstříc ruským požadavkům, čekali bychom víc," dodal mluvčí.

Vztahy mezi Unií a Ruskem v posledních dnech dále zhoršuje i spor mezi Estonskem a Moskvou, kvůli památníku Rudoarmějcům v Tallinu. Mezi bruselskými diplomaty panují obavy, že summit Unie s Ruskem plánovaný na příští pátek vzájemné vztahy nijak nezlepší.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme