‚Jedna z největších kosmických zakázek pro Česko.‘ Olomoucká firma vyrobí součástky do stovek satelitů

Zakázku na výrobu součástí gyroskopů pro několik stovek satelitů získala olomoucká společnost Sterch International, která se specializuje na přesnou výrobu součástek pro letecký, jaderný a vesmírný průmysl. Sdělil majitel firmy Jaroslav Zdražil. Podrobnosti kontraktu společnost zveřejní v polovině listopadu na tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Satelit

Olomoucká firma bude vyrábět součástky pro stovky satelitů. (ilustrační foto) | Foto: Gene Blevins | Zdroj: Reuters

„Naše výrobky nacházejí díky své kvalitě a výjimečnosti využití v satelitech, jako je například projekt One Web. Pro našeho zákazníka z USA vyrábíme hardware gyroskopů pro 900 satelitů. Je to jedna z největších kosmických zakázek pro Českou republiku,“ uvedl Zdražil.

Rychlý a spolehlivý internet pro celý svět? Muskova síť Starlink počítá s rokem 2028

Číst článek

Společnost Sterch International dokončila v Olomouci stavbu nové výrobní haly. Výše investice zatím nebyla zveřejněna. „Jsme firma se špičkovými odborníky, která vyrábí s pomocí nejmodernější robotiky a nejpřesnějších CNC pětiosých strojů mechanické komponenty splňující ty nejvyšší nároky klientů,“ podotkl Zdražil.

Společnost Sterch International je podle Zdražila jako jedna z mála firem na světě držitelem certifikátu pro elektrické servopohony určené do primární zóny jaderných elektráren. Tyto součástky olomoucký podnik vyvíjí a vyrábí.

V účetním roce 2018/2019 do konce letošního března společnosti Sterch International vzrostly tržby na 101 milionů korun z 95,2 milionu korun v roce předchozím. Firma zároveň zvýšila zisk na 12,5 milionu korun z jednoho milionu korun v účetním roce 2017/2018.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme