Zakladatel drogerií Schlecker je obžalován z toho, že svou firmu nechal úmyslně zbankrotovat

Za dob své existence se vedení sítě drogerií Schlecker zpovídalo z podvodů s výplatami nebo špehování zaměstnanců. Čtyři roky po krachu se o německé firmě Schlecker mluví znovu. Její jedenasedmdesátiletý zakladatel čelí žalobě z úmyslného bankrotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování (ilustrační foto)

Nakupování (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Zakladatel drogistického řetězce Anton Schlecker měl podle žaloby nechat firmu úmyslně zbankrotovat a před tím z ní spolu se členy své rodiny vyvést miliony eur. A to tak, že ve 36 případech firma darovala manželce a dalším členům rodiny peníze nebo uzavřela s jejich firmami předražené smlouvy. Celkem měl takto vyvést z firmy 20 milionů eur.

Státní zastupitelství ve Stuttgartu případ vyšetřuje čtyři roky. Krach Schleckeru postihl v Německu 5000 poboček a 27 tisíc zaměstnanců.

O tom, že rodina vyvedla z firmy peníze, se mluvilo už v roce 2012, kdy Schlecker zkrachoval. Dcera majitele Meike to už v roce 2012 odmítla.

Další podrobnosti k případu zveřejní státní zastupitelství ve Stuttgartu dnes.

Schlecker působil také v Česku. Firma zde měla 142 prodejen. Ty koupila společnost p.k. Solvent, která provozuje konkurenční síť Teta a z drogerií Schlecker udělala prodejny Teta kosmetika.

Konkurenční řetězce DM nebo Rossmann o pobočky zájem neměly. Pro DM byly prodejny moc malé a pro Rossmann zastaralé.

Naopak o celou firmu Schlecker měla zájem skupina Penta. Po prostudování účetnictví ale její zájem ochladl.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme