Zákon o významné tržní síle a jejím zneužití je opět ve sněmovně

Bude obchodním řetězcům hrozit za zneužití tržní síly pokuta až 10 milionů korun? O tom dnes definitivně rozhodnou poslanci. Zákon jim totiž vrátil prezident Václav Klaus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup

nákup | Foto: Jan Rosenauer

Obavu má totiž mimo jiné z toho, že by zákon mohl způsobit zvýšení cen nebo zúžení nabídky - obchodníci by totiž podle něj mohli dávat přednost dovozu před domácími producenty nebo by mohli nakupovat jen u velkých výrobců, aby se tak vyhnuli dopadům zákona.

S tím ale nesouhlasí jeden z autorů zákona, sociální demokrat Ladislav Skopal. Podle něj by bylo dobré, aby sněmovna zákon definitivně podpořila:

"Já si myslím, že tento zákon je potřebný a sněmovna může ukázat svoji vůli pomoci českým potravinářským a zemědělským podnikům, kdy obchodní řetězce zneužívají svého postavení na našem trhu."

"Doufám, že sněmovna se takto rozhodne, ale je to její vůle. Budu pouze argumentovat a přesvědčovat o své pravdě," uvedl Skopal.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme