Zákonodárci ze států EU budou jednat o plánu obnovy ekonomiky

Hospodářská recese a jak z ní co nejrychleji ven. O tom budou jednat zástupci národních parlamentů zemí Evropské unie s europoslanci a finančními experty. Sejdou se v bruselském sídle Evropského parlamentu. O dopadech finanční a hospodářské krize na mladé lidi budou dnes v Bruselu také jednat ministři školství a mládeže členských států EU.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajky před Evropským parlamentem

Vlajky před Evropským parlamentem | Foto: Magdaléna Trusinová

Zákonodárci z členských států a jejich kolegové z Evropského parlamentu budou hledat vhodné nástroje podpory podnikání a tedy růstu zaměstnanosti.

Vymění si názory na to, jak motivovat hlavně malé a střední podniky. Například, jak snižovat zatížení podnikatelů administrativou. Mluvit budou i o sociálních programech, které jednotlivé státy přijímají pro zmírnění dopadů úpadku ekonomiky na obyvatele.

Evropská unie v prosinci přijala plán obnovy hospodářství, který počítá s pomocí ve výši 200 miliard eur. Bude znamenat často výrazné zvýšení rozpočtových deficitů v jednotlivých státech, které se samy rozhodnou, jak peníze ke zmírnění dopadů recese použijí.

Mladí lidé budou silně zasaženi současnou krizí, obává se Evropská unie

Finanční a hospodářská krize silně postihne mladé lidi. Obává se toho Evropská unie. Ministři školství a mládeže členských států o tom dnes budou jednat v Bruselu.

Nezaměstnanost mezi mladými lidmi je ve většině západoevropských států výrazně vyšší než je celospolečenský průměr. Absolventi škol tedy mají problémy uplatnit se na trhu práce. Tato situace se podle Unie kvůli současné krizi ještě zhorší.

Sedmadvacítka navíc neplní dlouhodobé cíle, které si v oblasti vzdělávání stanovila: základní a střední školy předčasně opouští nadměrný počet studentů. Nedaří se také výrazněji rozšířit účast dospělých v celoživotním vzdělávání.

Pavel Novák, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme