Zaměstnanci britské pošty odvolali další kolo stávek

Pracovníci britských pošt odvolali další stávky oznámené na dnešek a pondělí. Zapojit se do nich chtělo téměř 120.000 pracovníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozy britské Královské pošty

Vozy britské Královské pošty | Zdroj: ČTK

Důvodem pro odložení akcí podobného typu nejméně do začátku příštího roku je nové kolo jednání mezi poštou a odboráři. Obě strany si slibují, že se jim podaří dosáhnout dlouhodobé dohody.

V ohrožení tak zřejmě nejsou zejména vánoční zásilky. Jednání ale budou velmi náročná. Britská Královská pošta chce kvůli modernizaci propustit některé zaměstnance, případně snížit jejich finanční ohodnocení.

Zaměstnanci pošty stávkovali v Británii naposledy před týdnem. Ve čtvrtek zastavilo práci na 24 hodin více než 43.000 lidí v třídírnách, druhý den následovala stávka čtyř stovek pracovníků v Plymouthu, Stockportu a Stoku a v sobotu nenastoupilo do práce 77.000 doručovatelů.

Královská pošta doručuje stále méně zásilek, v posledních letech pokles představuje asi deset procent ročně. Na trhu se totiž objevila konkurence, která kvůli regulaci dříve tyto služby provozovat nemohla, lidé také ke komunikaci stále více využívají internet, e-mailovou poštu a mobilní telefony.

Martin Hromádka, Adéla Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme