Zaměstnanci bývalého ČKD Blansko se nemusejí dočkat dlužných mezd

Zaměstnanci bývalého ČKD Blansko, které skončilo v konkurzu, se patrně nikdy nedočkají všech svých peněz uložených ve vnitropodnikové bance. Správce konkurzní podstaty neuznává jejich pohledávky jako dlužné mzdy. Nepomohl ani Krajský soud v Brně. Ten včera zamítl žalobu jednoho ze zaměstnanců, který se domáhal vyjmutí z konkurzní podstaty téměř 230 tisíc korun úspor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělník

Dělník | Zdroj: AFP

Bez toho patrně bude jeho pohledávka uspokojena jen z malé části. Podobně asi skončí dalších 340 zaměstnanců, kterým ČKD dluží přes 7 miliónů korun, říká advokát správce konkurzní podstaty Michal Gruber. "Pokud tihleti zaměstnanci měli uplatněné své nároky, přihlášku do konkurzního řízení, tak takto uplatněné nároky budou v rámci řízení uspokojeny, ale ne v té přednostní třídě věřitelů jako pracovněprávní nároky, ale jako nároky druhé třídy. Pokud jde o ostatní žaloby podané na vyloučení takovýchto nároků z konkurzní podstaty, tak takových je na soudě víc."

Markéta Kaclová, Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme