Zaměstnanci České pošty si od dubna polepší. Vedení se dohodlo s odbory na navýšení mezd

Zaměstnancům České pošty se od dubna zvýší platy. Vedení podniku se dohodlo s odbory na navýšení tarifních mezd o necelá čtyři procenta. Kolektivní smlouva zaručuje i kratší pracovní dobu a delší dovolenou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pošťák, poštovní doručovatel (ilustrační foto)

Pošťák, poštovní doručovatel (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Od 1. dubna 2015 dojde k navýšení tarifních mezd o 3,85 procenta. Zaměstnanci, kteří mají tarifní mzdu, si tak řádově přilepší o stovky korun,“ potvrdila mluvčí České pošty Marta Selicharová.

V roce 2013 byla průměrná měsíční mzda v České poště asi 21 tisíc 200 korun.

Dnes uzavřená kolektivní smlouva na další 4 roky zachovává také řadu stávajících výhod pro zaměstnance České pošty.

„Tedy délku týdenní pracovní doby, která je na poště 37,5 hodiny a pět týdnů dovolené,“ upřesnila mluvčí. Od března se také zvedne hodnota stravenky na 70 korun.

Kolektivní smlouvu podepsali generální ředitel České pošty Martin Elkán a zástupci sedmi odborových svazů, které na České poště působí. Podle Elkána představuje nová smlouva pro podnik významný prvek stability.

„Oceňuji, že se podařilo dospět ke vzájemné dohodě mezi zaměstnavatelem a zástupci odborů. Podepsanou kolektivní smlouvu považuji za pozitivní signál směrem k zaměstnancům, kteří jsou na České poště prioritou,“ uvedl.

bre, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme