Zaměstnanci liberecké slévárny podali hromadnou výpověď

Většina ze stovky zaměstnanců liberecké slévárny Ostašov podala kvůli nevyplaceným mzdám výpověď. Slévárna bojuje s nedostatkem zakázek. Dluží zaměstnancům za duben a nemá ani na květnové výplaty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce. Ilustrační foto.

Úřad práce. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Lidé ze slévárny se už zaregistrovali na úřadu práce v Liberci. Většina z nich má ale pouze základní vzdělání nebo jsou vyučení, a tak hledání jiného uplatnění nebude jednoduché.

„My se samozřejmě budeme snažit zapojit tyto zaměstnance do projektu. Krize se nebojíme, protože tento projekt je zacílen přesně na tuto cílovou skupinu uchazečů. To znamená právě na lidi, kteří díky krizi přišli ve firmě o zaměstnání,“ podotkla ředitelka úřadu práce Kateřina Sadílková.

„Budeme se snažit jim poskytnout i prostřednictvím různých nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti nejen další dovzdělání, ale i další pracovní místa. Buď prostřednictvím společensky účelových pracovních míst nebo veřejně prospěšných prací,“ dodala Sadílková.

Ivana Bernáthová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme