Zaměstnanci Lufthansy ohlásili od pondělí neomezenou stávku

Od pondělka zřejmě německá letiště ovládne chaos. Do časově neomezené stávky totiž vstoupí kabinový a pozemní personál společnosti Lufthansa. Pro tuto krajní formu nátlaku se vyslovilo 90 procent zaměstnanců, kteří jsou členy odborového svazu Ver.di.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

Sotva skončila protestní akce pilotů dvou dceřiných společností Lufthansy, dopadne na cestující v letecké dopravě ještě bolestnější rána. Po krachu tarifních rozhovorů se pro stávku v srdci turistické sezóny rozhodlo 52 000 zaměstnanců pozemního a kabinového personálu německého dopravce.

Ti po vedení společnosti požadovali zvýšení mezd o 9,8 procenta. Lufthansa nabízela tarifní smlouvu v trvání 21 měsíců s jednorázovým finančním bonusem a platovým navýšením 6,7 procenta.

Cestující s letenkami na příští týden tak mají dilema. Bezplatné storno nebo změna rezervace jsou možné teprve po začátku stávky. Protest by měl postihnout všechna velká německá letiště, nejvíce však domovský vzdušný přístav Lufthansy, Frankfurt.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme