Zaměstnanci švédského Saabu zůstanou bez výplaty

Dnešní den měl být pro zaměstnance Saabu dnem poslední výplaty před letní dovolenou. Žádné peníze za mzdy však na jejich konta nedorazí a termín platby se navíc odsune do neznáma. Momentálním vysvětlením je podle automobilky skutečnost, že se jí zatím nepodařilo prodat nemovitosti v ceně přes půl miliardy korun. To by pomohlo alespoň krátkodobě. Je však zřejmé, že ani očekávaný prodej situaci nadlouho nevylepší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Saab 9-3X

Saab 9-3X | Foto: www.salon-auto.ch

Saab totiž dluží velké peníze i svým dodavatelům, jimž zatím nabízí jen splátku desetiny dlužní částky. Odbory pak mohou být při neplacení mezd nuceny poslat Saab prostřednictvím soudu do konkurzního řízení.

Automobilka sama přesto doufá, že po letní přestávce bude schopna výrobu svých kdysi slavných a respektovaných vozů obnovit.

Tomáš Sniegoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme